kerstgala

IMG_4163

Wat doe je als rechtgeaarde lowbudgetmoeder met een zoon die naar het kerstgala van school wil en die er óf in pak óf niet heen gaat..
Dat was inmiddels een week geleden en sindsdien hebben we (lees ‘ik’) ons suf gezocht op marktplaats, kringlopen bezocht, alle vriendinnen en vage kennissen gevraagd of ze iets te leen hadden en websites bekeken waar zoonlief glazig van ging kijken, zo mooi.. Om vervolgens wakker te schrikken van de prijs.
Want ja, ik begrijp dat hij in pak wil. Hoewel ik, toen we die maar niet vonden, mijn uiterste best heb gedaan om hem te overreden dat ene mooie bloesje dan toch aan te doen. Maar meneer is stijlvast (lees ‘koppig’) en eigenlijk wist ik dat allang, bijna veertien jaar om precies te zijn. Woensdagavond was een dieptepunt in de pakkenzoekerij: eindelijk eentje geregeld waarvan de kans groot was dat ie paste. Maar het mocht niet zo zijn.. daardoor was het kerstgevoel ver weg.
De ochtend erna ben ik maar eens bij C&A gaan kijken (niet gaan was voor mij inmiddels ook geen optie meer); daar scheen volgens oma net iets binnen te zijn gekomen in de kleinste herenmaat. Dus ik me daar in een herenkostuum hijsen – ik wist precies waar het ruim en waar het strak moest zitten – en later op de dag kwam er dan eindelijk een kerstgrijns op zijn beugelbekkie tevoorschijn. Om de koopdrift compleet te maken zijn we gelijk maar de stad in gedoken om schoenen en een overhemd aan te schaffen. Ja, hij betaalt zelf mee – maar niet de drie maanden kleedgeld die dit geintje gekost heeft hoor.
Dat was dus allemaal eh, even wat duurder dan een marktplaatsje.. Maar waarom ik dan niet gelijk iets nieuws aanschaf? Al die moeite voor niets. Dat doe ik uit principe: voor iets dat je één keer draagt geef ik niet onnodig veel geld uit. Dit keer lukte dat alleen niet. Dus is mijn bankrekening nu wat lichter. En het pak staat op marktplaats. Wie maakt me los? Zoek op ‘pak 42, antraciet’

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s