E pluribus unum

foto-32
Uit velen één – deze spreuk is onofficieel het nationale motto van de Verenigde Staten en staat – evenals ‘in god we trust’- op vele munten.
Sinds gisteravond is mijn dochter in New York, op een soort schoolreis/uitwisseling met de plaatselijke high school. Waar doet ze het van?
Inderdaad, en dan haast ik me door te zeggen dat ze het zelf bij elkaar gespaard heeft door anderhalf jaar lang elke zaterdag om half 7 de deur uit te gaan om ‘in de witlof’ te werken.
E pluribus unum – tel al die zaterdagen bij elkaar op en je hebt €1000 om op reis te gaan. (knap gedaan meisie!)
1000 euro vond ik een buitensporig groot bedrag voor een (niet verplichte) schoolreis; daar kon ik niet aan meewerken. Dat wil zeggen, ik heb het wel, maar dan zou ik dit jaar zelf niet op vakantie kunnen. Ik heb veel over voor mijn kinderen, maar het moet wel in verhouding blijven – 1000 euro is een maandsalaris voor mij! En ik heb nog een kind dat over twee jaar die kant op wil..
Doordat ze zelf heeft besloten om te gaan sparen, wordt ze nu beloond met het stoere gevoel dat ze deze reis aan zichzelf te danken heeft. Dubbel beloond nog wel, want van alle kanten kreeg ze geld toegestopt om souvenirs te kopen, hamburgers te eten en te shoppen (wet van de aantrekkingskracht – zie blog van 29 en 30 oktober). Opa’s en oma’s kwamen met euro’s en dollars op de proppen en natuurlijk hebben de ouders meegedaan (e pluribus unum). Want zeg nou zelf: als je kind voor €150 naar Amerika kan, betaal je daar toch aan mee?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s