vergeten groente

foto-30
Nee hoor, ik gooi nooit eten weg!
Ehum, behalve die vergeten en verschrompelde pastinaak. En dat restje boerenkool waar ik gewoon geen zin in had. Of courgettes van de markt die niet zo lang houdbaar bleken te zijn. Luxeprobleem ja. Verder zou ik zo mee durven doen aan een wedstrijdje ‘wie-gooit-er-het-minst-weg’. Echt waar, ik ben een kampioen in koken met restjes.
Restjes, kliekjes – hebben we daar niet een leuker woord voor? Persoonlijk ben ik er gek op, dat wil zeggen, als er iets over is, wordt dat mijn basis voor de volgende maaltijd. Dat betekent dat ik niet zo hoef na te denken over wat ik in elkaar ga flansen. Zeker als je elke dag kookt, is je inspiratie wel eens op en dan is dat restje mijn beginpunt voor de volgende maaltijd. Af en toe zet ik de kinderen aan het werk hoor, inclusief boodschappen doen. Of ze nou op kamers gaan of niet, het is toch leuk om iets meer te kunnen dan een tosti bakken. En je moeder helpen is ook wat waard.
Aan dat boodschappen doen zou ik wel eens een lesje budgetshoppen aan kunnen koppelen. Als ik zie wat ze in huis hebben gehaald (en hun bon bekijk), denk ik ‘dat kan voordeliger’. Wordt vervolgd!
Maar goed, ik bewaar een hoop. Schepje rijst over? Niet weggooien maar in een (maaltijd)salade voor bij de lunch gebruiken. Met pasta hetzelfde, kun je ook in een lunchsoepje verwerken. Aardappels over? Ideaal voor in de tortilla. Wil je meer ideeën? Google eens wat in het rond en kijk eens bij mijn collegablogger Brenda koken met restjes
Wat ik vanavond eet? Ik zal er een foto van maken en rondtwitteren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s