white powder

foto-29
Zo. Een ouderwetse blog over huishouden. Vroeger, toen ik hippie was, praatte ik niet over dat soort burgerlijke bezigheden. En als ik er al iets over zei, was het in de trant van ‘al dat gesop en geboen – ga lekker leven’. Stoer hoor. En schattig ook wel. Het was een zooi in mijn alternatieve huis: stapeltjes papieren her en der, ramen die ik pas ging lappen als het zelfs overdag eigenlijk wel donker was binnen. Stofvlokken onder mijn bed (vijftig tinten grijs zeg maar) waardoor ik continue snotterig was.
Ik zal niet zeggen dat het verleden tijd is en ik schaam me zeker niet om mijn rommelige huishouden, maar ik heb een aardige slag gemaakt in ‘opgeruimd maar gezellig’. Het is namelijk best fijn als het naar ‘fris huis’ ruikt als je binnen komt. En het is best handig dat ik meer rust aan mijn hoofd heb doordat ik af en toe een leeg stukje vensterbank zie. Een praatje maken met de buren terwijl ik de herfstbladeren (van mijn eigen boom) uit de steeg opveeg is best gezellig. Dat deden zij jarenlang..
Maar nu de aanleiding voor mijn huishoudblogje: ik ben overgestapt. Niet van energieleverancier dit keer, maar van wasmiddel. Weet je nog dat ik het zelf maakte? (zie blog van 6 en 8 augustus) Dat doe ik niet meer, althans niet met de witte variant. Sinds ik een nieuwe wasmachine heb, doe ik het met poeder. Ik had al eens gelezen dat witte was schoner wordt én het beter is voor je wasmachine. Toen de monteur dat bevestigde, was ik om. Want ik wil én schone was én ik wil dat dat ding láng meegaat!
Ruikt trouwens erg lekker dat spul van de hema

Advertenties

Een gedachte over “white powder

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s