wet van de aantrekkingskracht deel II

foto 5 (2)
Waar was ik gebleven? Bij dat tipje van de sluier, niet waar?
De trouwe lezer zal hebben gemerkt dat ik lang niet elke dag meer blog en minder trouw mijn wat-heb-ik-deze-week-uitgegeven-lijstjes publiceer. Waarom? Ik heb er geen zin in. En waarom heb ik er geen zin in? Omdat ik het wel gezien heb. Na acht weken is het niet meer verwonderlijk dat ook de negende week het grootste deel van mijn boodschappenbudget aan groente en fruit opgaat. En jij als lezer had dat ook allang door, me dunkt.
Daar komt bij dat ik het zat ben om weinig te besteden te hebben. Of liever gezegd, dat er geen beweging in zit. Ik kan heel goed een tijd lang met weinig rondkomen, vind het zelfs een sport, maar je staat er ook een beetje van stil.
En, nu komt de wet van de aantrekkingskracht: ik ben me gaan gedragen alsof ik rijker ben. Niet door met geld te gaan smijten, maar door kleine dingen te veranderen, zoals
– mooie kleren aantrekken, ook al ga ik naar de supermarkt in plaats van naar mijn werk.
– lekker koken voor mezelf (als de kinderen er niet zijn) in plaats van restjes te eten.
– lippenstift op, ook voor de bakker om de hoek.
– duurdere maar echt lekkere wijn kopen (‘cause I’m worth it)
Van dat soort dingen dus. Het deed me enorm goed. Zo goed, dat er iets op gang kwam. Want inmiddels heb ik mijn eerste betaalde klus als budgettrainer binnen!
Nu zal er vast een nuchtere lezer zijn die denkt ‘ja maar die contacten had je toch al lang gelegd?’ Inderdaad. En ik houd niet van jamaar. Soms is er een zetje nodig om dat laatste stukje naar je doel te bereiken. Een zetje van een ander of in dit geval, van mezelf.
Mijn bed is inmiddels opgemaakt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s