wet van de aantrekkingskracht

foto-28

“Alles waarop jij bewust of onbewust je aandacht, energie en focus richt in je leven dat trek je aan”.  Dat is in het kort de strekking van de wet van de aantrekkingskracht. Al weer jaren geleden was er een hype rondom het boek ‘the Secret’. Kotsmisselijk werd ik er van. Ik kon een heel eind mee met de gedachtegang van de schrijfster, Rhonda Byrne.  Een inspirerend boek moet ik toegeven. Je kunt  je leven namelijk zelf veranderen.
Byrne legt op praktische wijze uit hoe je invloed kunt hebben op de grote en kleine dingen in het leven. Ze noemt het voorbeeld van een alleenstaande vrouw die naar een partner verlangde. Toen Byrne hoorde dat de vrouw in kwestie slechts één kussen op haar tweepersoonsbed had liggen, gaf ze de opdracht om er een bij te kopen.  Een kussen ja. Je raadt het al, binnen een maand lag daar een vent op te snurken. Ik heb deze truc zelf ook toegepast. Niet met blijvend resultaat helaas. Zou het aan het kussen hebben gelegen?
Nu het punt waarop ik afhaakte. Dat was bij het gehamer op de maakbaarheid van het leven. Vind ik een enge gedachtegang. Het leven is volgens mij niet maakbaar,  kanker kun je bijvoorbeeld niet genezen door te focussen op een gezond lijf. Soms overkomen dingen je. Als je dus niet gezond/gelukkig/arm of vul maar in bent, ligt het aan je zelf. Heel ontmoedigend. Dan heb je dus niet gefocust genoeg geleefd. Ja ja.

Wel is het leven volgens mij stuurbaar. Dat werkt voor mij veel constructiever. Ik geloof nog steeds in de wet van de aantrekkingskracht hoor. Dat van dat kussen werkte. En ik heb me de laatste tijd gefocust op ‘meer geld hebben’. Hoe? Dat vertel ik de volgende keer. Tipje van de sluier: het werkt!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s