geef mij maar Rotterdam

foto 1-5 foto 2-5
Herfstvakantie – we waren een dagje weg. Voor degenen die er al geweest zijn: je ziet inderdaad de markthal op de achtergrond. Een eetwalhalla!
Vanwege mijn Rotterdamse roots (mijn ouders zijn er geboren en getogen en een groot deel van mijn omvangrijke familie woont er nog) wilde ik de kinderen eens laten kennismaken. En mezelf ook – het centrum ken ik nauwelijks.. Na gisteren weet ik de weg dus iets beter. De auto konden we bij Krimpen kwijt en vandaar ging het met de waterbus naar het centrum. Zo heb ik bij Amsterdam ook mijn geheime gratis parkerenplek dichtbij het OV. Hoewel, nu ik er over nadenk: had ik voor €11,50 een dag in een parkeergarage kunnen staan?
Blaak, coolsingel, hofplein: de hele monopolyriedel hebben we afgewerkt. Evenals de kubuswoningen, Erasmusbrug, CS en de koopgoot. Best een aardige kennismaking al zeg ik het zelf. Geen gratis kennismaking nee. Wat ben je nou kwijt aan zo’n dagje grote stad? Neem je boterhammen mee en pakjes drinken? Eet je bij de mac of kies je voor wat meer stijl, eh smaak. We hadden thuis inderdaad wat boterhammen gesmeerd, die hadden we onderweg al opgegeten. Verder deden we ‘travel light’.
Omdat ik van mijn pa wat verjaardagsgeld toegestopt kreeg, konden we ’s avonds een hamburger in stijl eten, veel lekkerder dan bij de mac!
Alles bij elkaar opgeteld:
€11,50 Waterbus heen en terug
€33 lunch
€10 drankjes
€9 entree kubuswoningen
€4,50 tram
€8 ijsje, smoothies
€54 diner
€6 ijsjes
€136 totaal benzinekosten niet meegerekend

En toen was het budget van oktober op.
Nog 8 dagen op de rem en dan kan ik voor Sinterklaas gaan shoppen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s