bestedingsangst

foto-25

Wat vinden mensen van de stukjes op mijn blog? Leuk, interessant of misschien irritant? De bezoekersaantallen zijn stabiel (4583 hits vanaf begin juni!) maar naar de reacties mag ik raden.
Misschien zijn er mensen die het heel gef*ckt vinden hoe  (en dát) ik al mijn inkomsten en uitgaven bereken. Die ‘doe effe normaal’ denken of iets dergelijks. Of die eigenlijk wel iets meer grip willen hebben over hun financiën. Ik hoop natuurlijk dat laatste.
Doe effe normaal:  daar wou ik het over hebben.  Want ik vind het zelf ook regelmatig niet relaxed hoe ik met geld omga. Ik heb een spaarrekening waar ik een tweedehands auto van kan kopen, een koelkast, wasmachine of vaatwasser (hoewel de apparaten die ik op dit moment heb, nog lang niet aan vervanging toe zijn) en een buffertje voor als mijn WW afloopt. Geeft best een fijn gevoel. Maar heb ik zoveel nodig?
Als ik het bedrag op mijn spaarrekening zie, weet ik nooit goed of ik daar af moet blijven of dat ik er best iets van kan gebruiken. Met andere woorden: doe ik nou moeilijk en zit ik op mijn geld of kan er eigenlijk wel een minivakantie af?

Dus heb ik maar eens op de Nibud-site gekeken: daar kun je berekenen wat een reëel bufferbedrag voor jouw situatie is. Waar ze dat op baseren weet ik niet,  daar ga ik me een andere keer eens in verdiepen. Maar ik vertrouw ze wel, die Nibudders.
Wat blijkt: ik zit wel goed met mijn richtbedrag (€4500). En ik heb zelfs meer dan dat.. de vraag is nu ‘wat doe ik daar mee?’ Een lang weekend naar een warme stad ergens in februari.. of laat ik het staan voor een eventuele verhuizing? Geld mag best rollen.
Ik bedenk nog even wanneer .

Zelf berekenen wat jouw ideale buffer is? Kijk op
Nibud bufferberekenaar

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s