big spender

310

Jaja, wat een hoop geld heb ik uitgegeven! En jee, wat voel ik me rijk!
Dit zijn van die momenten waarop ik beloond wordt voor mijn spaarzaamheid.
Oei, spaarzaamheid.. dat klinkt wel heel erg vooroorlogs. Maar ik weet geen beter woord. Ik heb al eens eerder geschreven over begrippen die niet altijd even sexy klinken. Zoals besparen, zuinigheid, vlijt, huismiddeltjes.
Het geeft mij juist een kick als ik geld overhoud om kwaliteitsspullen in huis te halen. En stress om geld vind ik een enorme afknapper. Ook bij anderen. Regel je zaken gewoon goed en zorg dat je een buffer hebt. Ga dan eens niet, korter of minder ver weg op vakantie. Alles wat je hartje begeert.. er moet toch iets overblijven om naar te verlangen? Het genot zit in de beperking!
Doordat ik ooit geld apart heb gezet (en er bijvoorbeeld niet een weekend van naar Madrid ben geweest), kan ik nu met een gerust hart een nieuwe wasmachine aanschaffen. En nog niet eens het goedkoopste van het goedkoopste merk, maar een sterk en zuinig apparaat dat met gemak jarenlang vijf wassen per week draait.
Ook voor mijn garagekosten gold deze week: ik heb het geld er gewoon voor en hoef er geen andere dingen voor te laten (schouderklopje).
Nu sparen voor Madrid.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s