oktober

okt
Een nieuwe maand, een nieuw overzicht.
Slechts kleine veranderingen in mijn vaste lasten – maar op een relatief laag inkomen kan dat er voor zorgen dat je het eind van de maand net even wat relaxter haalt. Ik bedoel natuurlijk veranderingen die mijn vrij te besteden bedrag opkrikken.
De toeslagen worden, tot mijn verbazing, als vanouds uitbetaald. Vorige maand ontving ik aanzienlijk minder: het werd verrekend met wat ik in 2014 teveel ontvangen had (zie blog van 1 september). Wat ik niet begrijp overigens: ik had berekend dat ik pas in december de volle mep weer zou ontvangen. Maar waarschijnlijk is mijn jaarinkomen van 2015 lager dan ik had geschat (of gehoopt – ik heb nog geen betaalde baan) en zal ik meer toeslag ontvangen dan waar de voorlopige beschikking van uit ging. Een meevaller dus!

De energierekening gaat met 9 euro omlaag; ik doe het nu met een ander. Benzinekosten daarentegen gaan omhoog: met €40 per maand red ik het niet, dus heb ik er €45 van gemaakt. De glazenwasser heb ik opgezegd: mijn zoon neemt het over tegen een voor ons beiden interessant tarief.
Ook de kinderbijslag is gestort, dat ziet er altijd leuk uit op je rekening.
Kortom een goede maand: dankzij die toeslagen kan ik eens wat dingen in huis aanpakken, verjaardag vieren en in de herfstvakantie iets leuks gaan doen met de kinderen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s