gedoe

foto-25
Elk voordeel heb z’n nadeel.
De apk-rekening gisteren viel mee, heerlijk: Van de 100 euro die het me kostte, had ik er al 85 bij elkaar gespaard door mijn auto via snappcar en mywheels te verhuren. Lekker hoor.
Het schadeverhaal (vorige week opgelopen) viel echter tegen. De garage wil dat ik €140 bijbetaal: er zat namelijk een netjes weggewerkte roestplek die nu, door die botsing, is opengebarsten. Als ik dat niet doe, vervangen ze ook de bumper niet. Heeft dan geen zin of zo. Raar verhaal, ik wil gewoon mijn auto in de oorspronkelijke staat terug! Dus ben ik maar aan het mailen geslagen met de jongens en meisjes van snappcar. En die geven niet meteen antwoord..

Ander gedoe: mijn wasmachine heeft er de brui aan gegeven. Wassen wil ze nog wel, maar centrifugeren ho maar. Vanochtend kwam de monteur op bezoek, om na een korte maar deskundige blik, te constateren dat de koolborstels op zijn (of was het koolstof? nee, dat heeft met de auto te maken geloof ik) en dat de lagers vervangen moeten worden. Of zoiets. Lang verhaal kort: repareren kost me minstens 200 euro en de vraag is of dat wel de moeite waard is. Mijn AEG is een oud beestje, zei de wasmachineman. En ik maar denken dat ik hem nog geen vijf jaar had. “Nee, t is echt een oud model hoor” verzekerde hij me. Hoe dan ook, hij ging maar eens bij de volgende klant langs. Ik moest er maar eens over denken.
Nou is het zo dat ik bonnetjes, garantiebewijzen en gebruiksaanwijzingen bewaar (hoe gestructureerd!). En op de opgediepte bon stond loud and clear dat ik mijn wasmachine in 2008 gekocht had, tweedehands nog wel! Toen keek ik opeens heel anders naar mijn trouwe machine. Ik heb hem gewoon heel efficiënt opgebruikt.. vielen dank AEG!
En toen kon ik verder met mijn wasmachine-gedoe. Googelen, vergelijken, langsfietsen bij de witgoedboer. Ik heb er nu twee op het oog – beiden boven mijn budget van €500. Morgen maar eens op bezoek bij witgoedboer nummer twee; die heeft soms apparaten met kleine beschadigingen, dat scheelt weer (kom ik misschien onder de €500).
Maar te midden van dit gedoe: leve mijn dapper bij elkaar gewerkte spaarcentjes – ik kan gewoon een nieuwe kopen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s