lekke band

foto-23
Daar staat-ie in de schuur, werkloos te wezen. Mijn trouwe fiets, die mij naar sport, terras, kroeg en bioscoop brengt. Die ons gezin bevoorraadt en mij fit houdt.
Zaterdag begon de lekkage. Eerst maar eens oppompen en zien hoe lang hij het volhoudt besluit ik in zo’n geval. Niks aan de hand, ik kon er zo mee naar de supermarkt op en neer. Maandag echter, moest ik tussendoor al pompen, dinsdag reed ik halverwege de rit op mijn velgen – grr afstappen en op hakken naar huis lopen – en vandaag was ik toe aan planB, mijn vouwfiets..
Tijd zat – solliciteren doe ik niet 24/7- en dan toch het plakken zo lang mogelijk uitstellen. Wat zit een mens raar in elkaar. En de dag komt dat ik meer dan één tas met boodschappen te vervoeren heb.
Het is niet dat ik het niet kan – als twaalfjarige brugpieper leerde ik het van mijn moeder: ze voorzag dat vijf kinderen heel wat lekke banden zouden produceren. En dat ze niet de fietsenmaker wilde uithangen. Als het nou stralend weer geweest was en ik al dagen lang een dito humeur zou hebben, was dit klusje allang gefikst. Natuurlijk zou ik langs de fietsenmaker kunnen rijden, eh lopen, maar dat vertik ik. Van dat tientje koop ik liever een fles wijn (dat is dan ook een goeie fles). Mijn eer te na. Dus blijf ik wachten op het moment dat het echt moet. Dan keer ik met een handige zwaai mijn fiets ondersteboven, teiltje water erbij, simson-bandensetje en huppekee, plakken maar. Mocht het zover komen: ik zal er verslag van doen in een volgend blog.
Misschien beloon ik mezelf dan wel met een goede fles wijn.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s