solliciteren

foto 2-4 foto 1-4
Bloggen: het is een leuke hobby hoor, maar er moet ook brood op de plank – mijn WW is eindig..
Wat solliciteren betreft, richt ik me meer op netwerken dan op het zoeken naar vacatures. Ten eerste omdat er van die laatsten niet veel zijn. Ten tweede omdat mijn kwaliteiten niet snel in een bestaande functieomschrijving passen. Of, laat ik het omkeren: vacatures die mij op het gezicht interessant lijken, matchen op het tweede gezicht niet voldoende. Dan is het bv een interessante, maar extreem zelfstandige functie. En laat ik nou met dat solistische werken slechte ervaringen hebben; ik wil contact, al is het maar een babbeltje bij de koffieautomaat. Of ik heb nooit met een bepaald systeem gewerkt (terwijl ik vlug nieuwe dingen oppak al zeg ik het zelf) terwijl vierhonderd andere sollicitanten dat wel hebben..
Wat ook meespeelt is dat ik mezelf intussen aardig ken. Heerlijk hoor, als je van te voren kunt inschatten of je ergens uit de verf gaat komen. Het duurt op deze manier alleen wat langer voordat ik een baan vindt waar ik blij van word..
Het goede nieuws: van de week kwam er een leuke vacature voorbij. Waar ik vol voor ga! Trefwoorden: administratief, maatwerk / buiten standaard oplossingen denken, klanttevredenheid lange termijn, afdeling, per direct. Laat ik dat nou net allemaal kunnen en willen.. Hallo recruiters, jullie moeten mij hebben!

Er van uit gaande dat ik volgende week op gesprek ga: doe ik het met of zonder bril? Als je niet weet waar ik het over heb: met bril en/of baard schijn je vlugger aan een baan te komen, google maar.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s