eindelijk

foto-18
Oef, wat viel dat mee!
Al jaren, écht jaren (zie blog ‘spreadsheetschaamte’ van 29 juni) neem ik me voor om eens in mijn pensioenzaken te duiken. De status tot vanmiddag was: verschillende enveloppen van verschillende pensioenfondsen op verschillende plekken in huis. Best eng en daardoor een enorme drempel. Hoewel; het begon als drempel, het werd een berg. En ik kreeg hoogtevrees. Opruimen kan ik als de beste, maar ik wist dat dit meer zou zijn dan opruimen alleen: hier moest ik iets mee. Iets dat ik misschien niet zou begrijpen. En dat ik er dan iemand bij zou moeten halen. Zeker op zondag zijn die iemanden niet voor het grijpen en de kans is groot dat je de volgende dag met andere héél belangrijke dingen bezig bent waardoor de klus weer een jaar wordt uitgesteld. Faalangst dus. Wat bezielde me dan eigenlijk?
Van de week had ik mijn dagelijkse administratie/rommelbakje uitgezocht. Daar kwamen papieren uit (declaraties, belasting-info) die opgeruimd moesten worden in diverse mappen. Ik geloof dat ik daarmee bezig was. Die mappen liggen in de kast. Terwijl ik daarin bezig was, kwam ik postbakjes tegen met o.a cursusmateriaal dat hoognodig gesorteerd moest worden. Van het één.. Jawel, toen kon ik net zo goed de pensioenpapierwinkel aanpakken. Het duurde effe hoor, dat wel, maar zodra ik merkte dat er veel weg kon (zie foto op twitter) kreeg ik er lol in. Tot mijn bijna-schaamte kwam ik tot de ontdekking dat ik pensioenoverzichten van járen heb bewaard. Terwijl je het oude overzicht gewoon weg kunt mieteren zodra je de nieuwe binnen krijgt. Ehum, bij verzekeringen heb ik dit principe aardig door, bij dit soort aangelegenheden ben ik een administratieve analfabeet. Tot op heden dan. Vanaf nu zal ik netjes mijn nieuwe overzicht in een mapje doen. Als is het alleen al omdat ik nu weet wat ik totaal bij 7 pensioenfondsen heb opgebouwd. Waar ik trouwens niet eens voor had hoeven opruimen.. Gewoon op mijnpensioenoverzicht.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s