huishoudbeurs

059
Daar is ie weer, de week van ‘leve de huishoudportemonnee’.
Afgelopen zaterdag pinde ik 75 euro. Nou ja, dat is natuurlijk onmogelijk, briefjes van 5 komen niet uit de automaat, maar ik zorgde dus dat er €75 in mijn hh-portemonnee terecht kwam. En ik kwam weer uit deze week, 8o cent had ik over, hoera! Toen ik echter een overzicht ging maken van de onderverdeling van mijn uitgaven in soorten voedingsmiddelen, kwam ik niet verder dan €64,50. Huh – ik was toch met €75 begonnen? Waar is dat tientje gebleven? Ik heb me suf gepiekerd, bankafschriften bekeken, maar ik heb geen idee. Wel heb ik van de week een wisseltruc gedaan van muntjes naar briefjes ( een van de kinderen wilde een lichtere portemonnee), misschien ben ik daar iets vergeten. Hoe dan ook, liever geef ik per ongeluk een tientje te weinig dan teveel uit.
Wat een succes: met een huishoudbeurs kom je niet alleen rond, je kunt zelfs met minder toe dan je dacht. De ‘pizzapot’ (waar mijn overgebleven budget ingaat) raakt zo aardig gevuld!
Extra verdiensten: mijn neefje van 6 jaar kwam logeren en omdat hij dit jaar structureel bij ons zal komen, hebben we als vergoeding €10 per keer afgesproken. Deze maand (een krappe, zie blog van 1 september) stop ik dat niet in een spaarpot maar in de gewone portemonnee.
Nu weekend vieren: spelletjesavond met gin-tonic bij vrienden. Proost!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s