plestik

foto-17
Plastic tasjes hergebruiken: google maar eens en je krijgt de wereld aan creativiteit. Breien met plastic, vliegers maken van plastic tasjes, badmutsen fabriceren en ga zo maar even door. Maar mijn huisvlijt kwam ik er niet op tegen..
Er zijn twee soorten plastic tasjes: de dikke en de dunne. Die dikke bewaar ik in mijn ikea-houder – die ik niet kan vinden in de (online) catalogus dus ik weet niet wat voor löke zwödse näm hij heeft. Ik gebruik ze voor mijn boodschappen, om vieze sportschoenen in te vervoeren, voor de mutsen, sjaals en wanten die ’s zomers op zolder liggen. Als we kleren kopen, probeer ik altijd zoveel mogelijk de aankopen van winkel 2 en 3 in de tas van winkel 1 te doen. Ik ben geen verzamelaar.
Nu de dunne: dan bedoel ik van die hema-tasjes. Of die van de snackbar, de markt, de chinees. Daar ga je geen boodschappen mee doen, stel je voor dat de hengseltjes je fles wijn niet houden. Wat je wel er wel mee kunt doen is ze als pedaalemmerzak gebruiken. Ik dacht dat veel mensen dat deden, tot ik merkte dat ik ze voor dit doel nog nooit in andermans pedaalemmer gezien heb. Nou moet ik zeggen dat het natuurlijk alleen kan als je een kleintje hebt. Maar nu er in veel gemeenten plastic wordt opgehaald, zijn die enorme pedaalemmers niet meer nodig. Met mijn 12-literemmer red ik het wel een paar dagen: gft, papier, blik, glas, textiel en plastic worden immers apart opgehaald. En je raadt het al: ik hoef noooit pedaalemmerzakken te kopen. Daar wordt ik niet rijk van nee, maar het gaat mij om de waarde van zo’n tasje: zomaar weggooien vind ik zonde. Ook al kost het nauwelijks iets, het voelt goed om het optimaal te gebruiken. Voor het milieu, voor mijn portemonnee en voor mijn principes.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s