stomverbaasd

foto-16
was ik gisteren toen ik een van mijn cursisten aan de telefoon had. In verband met een gewijzigde datum van de ‘terugkommiddag’ van mijn budgetcursus van de afgelopen maanden belde ik hem op – de beste man doet niet aan internet. Een overbodig telefoontje bleek onmiddellijk: hij was niet van plan om te komen. Reden: je kunt toch niet controleren of mensen zich aan hun voornemen houden. Wat?? Controleren?? Met de weigering om aan de digitale samenleving deel te nemen, heeft deze meneer kennelijk ook besloten het vertrouwen in anderen als te modern te beschouwen.
Hoe is het mogelijk hè? Heeft deze ouderwetse deelnemer (75 jaar) wel begrepen waar het in de cursus om ging? Nou moet ik zeggen dat meneer ACH ter Docht er vanaf de eerste bijeenkomst al niet ‘lekker in zat’. Keer op keer moesten we hem vertellen dat er geen goed en fout is als het om geldzaken gaat. Dat we geen boekhoudcursus geven. Dat we niet controleren of iemand huiswerk heeft gemaakt. Zucht.. We hebben hem dat duidelijk gemaakt hoor, en gevraagd of hij al zijn briljante opmerkingen voortaan in een ‘voormijwerkthetzo-vorm’ wilde gieten, in plaats van de ‘erismaaréénmanierendatismijnmanier-vorm’. Dat hielp – en de andere cursisten namen hem gelukkig met een flinke korrel zout.
Want als het op geldzaken aankomt heeft iedereen zijn eigen werkwijze. Die natuurlijk altijd voor verbetering vatbaar is. Maar niemand die je controleert, je mag jezelf belonen met een cijfer naar keuze!

Advertenties

2 gedachtes over “stomverbaasd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s