september

sept15
Sorry mensen, geen spannende foto vandaag, maar een degelijk plaatje van mijn nieuwe maandoverzicht.
De veranderingen: ik ontvang geen zorg- en huurtoeslag dit keer.. evenals straks in oktober.
Waarom? Omdat ik vorig jaar teveel ontvangen heb. Zo werkt het nou eenmaal. Geluk bij een ongeluk: mijn kindgebonden budget wordt buiten beschouwing gelaten. Daardoor is de schade deze maand beperkt: ongeveer €100 loop ik mis. Mocht ik in de problemen komen: ik heb nog een paar honderd euro van vorige maand over! (zie blog van 20 augustus). Komt dus wel goed lijkt me.
Speurend naar manieren om mijn vaste lasten omlaag te krijgen, heb ik de glazenwasser opgezegd. Omdat ik tijd zat heb, vind ik dat ik het zelf wel kan doen. Waarom ik deze briljante bespaartip niet veel eerder bedacht heb? Luiigheid.. En omdat ik mijn zoon een bijbaantje gun. Vorig jaar gaf ik hem, bij de verhuizing van zijn tante, de opdracht haar ramen te lappen. Dat deed hij verrassend goed – zonder strepen! Voor mij is hij dus een goede vervanging voor de onbehouwen glazenwassers die, luid telefonerend en overleggend om de maand mijn tuin onveilig maken. Ik wil dus wel zonder.
Mijn tank zit vol en er staan geen feestjes op de kalender (hoewel ik daar nooit nee tegen zal zeggen). Kom maar op met die maand.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s