er zijn grenzen

foto 1-3

Het bloggen heb ik gisteren even gelaten voor wat het was: mijn kinderen deden mee aan de ‘prutloop’, een jaarlijks evenement hier in het dorp. Rennen door sloten, zwemmen door weilanden, en andersom. Na 3,5 kilometer kom je dan onherkenbaar op de atletiekbaan aan om daar door de brandslang schoongespoten te worden. Inclusief gezelligheid en veel, heel veel groepsfoto’s. De hele middag was ik druk met het eten op tijd klaar te hebben, adviseren over de kledingkeus (‘schijnt dit door?’, ‘mag dit na afloop in de kliko?’) en de auto prepareren voor druipende kinderen op de achterbank. Leuk hoor, zo’n hobby.
Gelukkig was deelname gratis – de energierekening (de eerste was zit er net in) natuurlijk niet. Maar dat zou geen reden zijn geweest om niet mee te doen, er zijn grenzen. En daar kan ik er wel meer van opnoemen:
– vriendjes en vriendinnetjes die mee willen eten. Kan altijd. Het moment dat je denkt ‘ik kan hem of haar net zo goed adopteren’, heb ik nog nooit meegemaakt. Gastvrijheid is meer waard dan besparen.
– het allergoedkoopste vlees en zuivel kopen. Daar heeft iedereen natuurlijk zijn eigen grenzen in, maar ik laat de kiloknallers;liggen, besparen gaat wat mij betreft niet ten koste van dierenwelzijn. Zo koop ik mijn zuivel het liefst biologisch en als dat niet financieel even niet kan, dan op z’n minst melk van koeien die in de wei hebben gelopen en/of lokaal geproduceerd.
– familiebezoek. Nou zal ik, als er drie verjaardagen in dezelfde maand zijn, een keuze maken, maar als het even kan tuffen we richting het westen met onze budgetkado’s.

Nu maar eens de badkamer schoonmaken..

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s