beurs

foto 2-2

De tip ‘pin je boodschappengeld en doe het in en aparte portemonnee’ ken ik al lang. En zoals zoveel goede ideeën doe ik er niets mee. Ja, over nadenken.. Zo ook over die portemonnee. Maar pas toen ik Arjen (zie blog van eergisteren) hoorde vertellen over de huishoudportemonnee van zijn gezin, kwam er bij mij langzaam iets in beweging. Sinds ze die (speciaal aangeschaft – het mag best leuk zijn dus koop maar een mooie) gebruiken, blijven ze namelijk binnen hun budget. En ze hadden niet eens een krap budget, waaruit maar weer blijkt dat het, ongeacht je inkomen, erg makkelijk is om je karretje of mandje vol te laden met allerhande lekkers en leuks. Verleid worden we allemaal, misschien willen we dat zelfs wel; en de supermarkten hebben daar zo hun methoden voor.
Toch heb ik mijn budgetbeurs pas vandaag ingesteld. Want ik heb er genoeg van om elke week over mijn budget heen te gaan. En ik word een beetje simpel van het rekenen. Ja, daar ga ik weer: nee natuurlijk is het niet moeilijk om een paar bedragen bij elkaar op te tellen. Waar het om gaat is dat je bij dagelijkse routine (boodschappen doen in dit geval) niet wil nadenken. Daar is het namelijk routine voor.
En daarom besloot ik ook een speciale portemonnee in te stellen. Volgende week bijvoorbeeld. Om na een minuut of wat te besluiten: nee nu meteen! Gewoon even uitrekenen wat ik al aan boodschappen heb gedaan en wat er nog over is van mijn budget.
En nu zit er €33 in mijn beursje (dat ik nog ergens had liggen), ruim genoeg voor twee dagen lijkt me. Wat heerlijk om overzicht te hebben. Deze week blijf ik binnen de €70,-!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s