appsparen

foto
Ja, ik heb ‘em geïnstalleerd!
Nu kan ik ‘doelsparen’. Zo noemt ING dat geloof ik, bij mijn spaarbank heet het gewoon ‘spaarpotten’ (leuk nieuw werkwoord trouwens). ASN gaat er van uit dat je meer dan één spaardoel heb. En ja, in mijn geval klopt dat: reserveringen, auto en witgoed zijn de spaarpotjes die ik vanmiddag, op mijn tuinbankje in de zon, heb aangemaakt (en gelijk gevuld). Kipsimpel en heel bevredigend! Want nu zie ik wat mijn ‘vrij te besteden bedrag’ is. En dat ligt niet aan mijn rekencapaciteiten. Ik bedoel, natuurlijk kan ik uit mijn hoofd het bedrag dat ik voor een nieuwe auto, wasmachine of waterschapsbelasting bestem aftrekken van het totaal. Dan weet ik ongeveer welk bedrag ‘vrij’ is. Maar zo werkt het niet. Mensen willen gemak. Ik wil gemak. Hoewel je dat niet zou zeggen als je leest dat ik zelf wasmiddel maak (zie blog van 6 en 8 augustus), maar hier bedoel ik een ander soort gemak.
Als je dat ene denkstapje kunt overslaan, dat zelf berekenen, hoe simpel het ook is.. dan zíe je in één keer wat je vrij te besteden hebt. En dat voelt goed! Veel beter dan ongevéér weten wat je hebt. Dat voelt eventjes prettig, maar zo’n bedrag vergeet ik al vlug. Nu zingt mijn x te besteden bedrag al de hele middag in mijn hoofd rond..
En dat alles door in tien minuten de app te downloaden en spaarpotten in te stellen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s