weerbericht

image
Soms loop ik met mijn wasmand naar buiten, kijk naar de lucht en denk ‘het zou wel eens kunnen gaan regenen’. Dan check ik het weerbericht op mijn telefoon en vaak zie ik dan alleen maar zonnetjes voor de rest van de dag. Tja, mijn was komt dan gewoon aan de lijn te hangen. Want wie ben ik met mijn boerenverstand van meteorologische verschijnselen? Nou, drie keer raden: na tien minuten ren ik al naar buiten om mijn wasmand weer te vullen om vervolgens boven aan het wasrek dezelfde huishoudelijke arbeid te verrichten als even daarvoor.
Met mijn financiën heb ik een soortgelijk dilemma: die van boerenverstand versus noeste rekenarbeid.
Gisteren belde ik de belastingdienst, vanwege onduidelijkheid over een verrekening. Ik krijg trouwens altijd aardige, kundige mensen aan de lijn (erg prettig) en ik heb nu gelukkig iets meer duidelijkheid. Die klap geld van vorige maand (teruggave toeslagen) was het bedrag dat ik eigenlijk had moeten ontvangen tijdens de eerste zeven maanden van het jaar en dat ik nu in één keer uitbetaald kreeg. Okee, fijn dacht ik. Maar het bedrag dat ik moet terugbetalen dan? Dat vroeg ik ja. Antwoord: dat wordt nog verrekend op het moment dat de betalingstermijn verloopt (vier dagen geleden was dat). En dat verrekenen duurt even – vlugger kunnen we het niet maken. Vrijdag ontvang ik mijn maandelijkse toeslag, die nu €65 meer bedraagt (yeah). En de laatste vier maanden van het jaar (of langer?) wordt dat nieuwe bedrag weer verrekend met wat ik de belastingdienst nog schuldig ben. Nou ja, dat zien we dan wel weer.
Nu naar mijn dilemma: ik had berekend dat mijn nieuwe gemiddelde maandelijkse toeslag wel €150 minder zou bedragen (zie blog van 1 augustus). En ik zou al door mijn maandbudget heen zijn. Maar er staat €300 op mijn rekening! En daar komt vrijdag €640 bij aan toeslagen! En volgende week komt de WW! Ben ik nou gek??
Als ik op mijn financiële buienradar kijk denk ik ‘nee niet uitgeven’. Als ik naar ‘buiten’ kijk en €300 naar me zie grijnzen denk ik ‘uitgeven!’
Beide redeneringen zijn niet 100% waterdicht denk ik..

Advertenties

2 gedachtes over “weerbericht

  1. Marjan Palland zegt:

    Wat een goede weergave van de praktijk van iedere dag. Je hebt er al een dagtaak aan om overzicht te houden en zo te zien wat er gebeurt. En dan heb ik het nog niet eens over de controle of alles goed gaat. Werkeloos zijn is hard werken!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s