25 liter

image
Waar ik het van doe? Door mijn auto zelf te wassen. De autowasstraat is bij mij 2,50 op woensdagen (waar doen ze het van?), maar in mijn eigen straat is het nog goedkoper. Zeker op momenten dat ik over mijn maandbudget zit (wat regelmatig het geval is) scheelt mij dat weer. Elke maand 2,50 is toch €30,- per jaar. En okee, ik heb de tijd ervoor. Waarvan ik hoop dat ik die tijd blijf vrij maken, want dan kunnen de buren eens een praatje met me maken. En weten ze tenminste wie die vrouw is die zo vaak de hort op is (waar doet ze het van?).

Auto wassen: niet met een waterverslindende borstel-en-tuinslang-in-één maar met een emmertje en spons. Het wassen kost 9 liter water. Spoelen 14 liter. Volgens mij ligt het zuinige waterverbruik vooral aan mijn spoelmethode. Dat doe ik namelijk met een plastic beker: na het wassen plens ik bekertje voor bekertje water over mijn auto heen. Als ik dat een beetje efficiënt doe, ben ik na anderhalve emmer water klaar! Het ziet er een beetje knullig uit – reken maar dat sommige buren vanachter hun vitrage mij beloeren (vragen durven ze niet) – maar in tien minuten ben ik klaar met de buitenkant van mijn auto.

De foto is natuurlijk niet van vandaag maar van vroeger toen het nog droog was.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s