ijsco

image
Wat heerlijk om te kunnen morsen met tijd! Nadat ik spontaan op de bank in slaap gevallen was, ging ik vanmiddag een stukje fietsen. Het dorp Wormer uit (waar ik op het huis van mijn zus pas) om richting Oost-Knollendam zomaar de omgeving wat te verkennen. Daarna zou ik boodschappen doen. Trappend langs de Zaan kreeg ik zin in ijs. Behalve lieflijke boerderijen, bonte koeien en schitterende zaansgroene huizen, stuitte ik niet op een ijssalon in dat gehucht met de prachtige naam, dus besloot ik om door te fietsen. En jawel, na zes kilometer op een hard zadel zag ik tot mijn opluchting de Ola-vlaggen wapperen en kon ik afstappen bij een heuse uitspanning aan het water. Nou ja, er is daar alleen maar water.
Maar goed, twee soorten ijs stonden er op de kaart van Het Heerenhuis; fijn om niet te hoeven kiezen uit tig varianten (keuzestress). Kopje thee erbij en genieten maar van het uitzicht op het pontje dat elke vijf minuten fietsers uitspuugt en weer opslokt. Over de prijs van mijn ijs dacht ik helemaal niet na, totdat ik bij het pinnen een vader met z’n twee kinderen zag weglopen, ijsjes uit de diepvries in de hand, om die op een bankje te gaan opeten. Tja, zo kan het ook dacht ik, ze zullen met z’n drieën vast niet veel meer kwijt zijn geweest dan die €4,50 van mij.
Waarom heb ik dat dan niet gedaan? Eh, deels uit luiigheid, een greintje gemakzucht, het feit dat ik niet bijna rood sta en de kinderen er niet bij zijn.. Laten we het maar houden op de valkuil van de vakantiemodus. Drie keer 4,50 is toch echt 13,50: dat voelt wezenlijk anders als je realissert dat je daar een leuke avondmaaltijd van kunt bereiden. Of de hele week ijs toe uit de supermarkt van kunt eten. Drie flessen wijn. Nee, het is niet erg of zo, maar ik besefte dat ik effe niet aan het nadenken was. Maar zolang ik daar geen twee weken achter elkaar last van heb..
Leve het vakantiegevoel!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s