soap

image
Nog even over dat wasmiddel: het werkt!
Het was een kleine moeite om te maken: stukje zeep afwegen en raspen, soda afwegen, alles in de pan, even roeren, aan de kook brengen en klaar was kees! Het leukste: de dag erna, toen de boel was afgekoeld.. én gestold. Had ik zomaar een pannetje vol witte ‘gel’ eh ik bedoel vloeibaar wasmiddel. Mooi spul! Natuurlijk heb ik er ook mee gewassen – kon niet wachten om het te gaan testen – en ja, het werd allemaal prima schoon. Aan de geur ga ik nog werken; een klein stukje ‘dove’zeep maakt nog geen ‘dove’-wasmiddel.. k heb nog wel lekkere parfummetjes in de kast.
O, niet te vergeten: het is spotgoedkoop! Dat ik al die jaren dat dure spul heb gekocht..
Voor het uitgebreide recept:
zelf wasmiddel maken
Ik heb 20 zeep, 20 soda en 1 l water genomen. Eerst maar eens uitproberen dacht ik. Bij het overgieten in flessen morste ik de helft ernaast doordat de trechter topzwaar werd en de boel omdonderde.. nu heb ik een superschoon aanrecht.

Advertenties

Een gedachte over “soap

  1. Tineke Hakkers zegt:

    Het is vooral ook heel goedkoop voor mensen die geen geurstoffen kunnen verdragen, zoals ik. Dan kun je een stukje zeep van Neutral gebruiken. Dat is veel goedkoper dan het wasmiddel van Neutral.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s