puzzelen

image aug15
Is het eindelijk lekker weer, zit ik te puzzelen op mijn nieuwe maandoverzicht (zie je de nieuwe tv op de achtergrond?). Natuurlijk hoef ik dat niet persé vandaag te doen, maar gisteren hebben jullie geen stukje van me te lezen gekregen (druk, moe). Daarom maak ik het vandaag goed. En de dag is nog niet voorbij.
Een verse excel krijgen jullie van mij (zie ook ‘waarvan’ in de horizontale balk boven in het scherm). Wat kan er in een maand nou veranderen zou je zeggen? Nou, in dit geval veel. En dat ligt niet alleen aan het feit dat ik ben geswitched van internetprovider maar vooral aan de toeslagen. Ik wou bijna zeggen de toeslagenmaffia, maar nee, dat zou niet eerlijk zijn. Zonder hen (ik maak het maar persoonlijk) zou ik niet rond kunnen komen.
Vorige maand kreeg ik bericht dat ik over 2014 €670 moest terugbetalen. Daardoor bedacht ik dat ik dit jaar wellicht te weinig ontving. Wijziging doorgegeven en: inderdaad, vorige week kreeg ik ongeveer het dubbele aan toeslagen op mijn rekening. Leuk, maar nu weet ik nog steeds niet of het teveel verrekend is en wat ik dan volgende maand ontvang. Dus ben ik maar aan het rekenen geslagen.
Wat ik heb gedaan: de beschikking erbij gepakt van waar ik dit jaar (voorlopig!) recht op heb. Daar heb ik het het bedrag dat ik moet terug betalen van af getrokken. Hou ik over ‘A’. Daarna heb ik opgeteld wat ik al ontvangen heb ‘B’. A – B = C C is het bedrag dat ik nog ga ontvangen – €1921 – verdeeld over de komende 5 maanden = €384.
Slik.. dat is €191 minder dan wat er normaal op mijn rekening komt. Maar nu terug naar die klap geld van vorige week: die is nog niet op gelukkig! Als ik dat bedrag optel bij de maandelijkse toeslagen kom ik op €457 p/m uit. Dan mis ik slechts €118. Nu komt mijn creativiteit om de hoek kijken: als het goed is, verdien ik vanaf oktober een normaal salaris.. Als ik nou eens heel opportunistisch ga sjoemelen? Dan doe ik de komende maanden even geen maandelijkse reservering van €77 (gemeentelijke belastingen enz.) maar laat ik dat bedrag vrij. Kijk, nu is mijn schade nog maar €41,-. Ik denk dat ik daar wel overheen kom.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s