mannendingen

image image

Lekkere timing, sta ik net in de krant met mijn minimuminkomen en dan..
(ik durf het bijna niet te zeggen)
koop ik een tv. Zo’n nieuwe, grote, glimmende.
Mijn uitspraak ‘we zijn niet arm’ heb ik dus meteen in de praktijk gebracht.
Waar ik dat van doe? Niet van mijn inkomentje nee, wel van airbnb-inkomsten: voor een paar honderd euro verhuur ik volgende week mijn huis aan een Brabants gezin dat naar Walibi en Giethoorn wil. Kassa!

Het was ook wel een dag om je onledig te houden met consumeren. Keer op keer trokken we (zoon, neefje, ik) onze voetbalschoenen aan, om ze net zo vaak gelijk weer uit te doen vanwege de zoveelste regenbui. Toen ik aan mijn dertienjarige zoon voorstelde om op zoek te gaan naar een tv, gingen zijn ogen voor het eerst sinds de afgelopen regendagen glimmen! Als je alle youtube-filmpjes hebt bekeken en alle fifa-tegenstanders verslagen hebt, is elke afleiding welkom. Na de lunch dus hup de auto in om na een historisch kort rondje door de mediamarkt (er was er maar één met ingebouwd dvd-speler) onze buit mee naar huis te nemen. Lekker goedkoop parkeren.. (alsof dat belangrijk is na 300 euro) Thuisgekomen hoefde ik niets technisch te doen, dankzij mijn puber die een direct belang had: fifa op groot scherm is een feest!

Even verantwoord: ik heb echt nog gekeken of het goedkoper kon: op marktplaats stond één en ander, het paste echter niet in mijn kast. Tja, en als dat geld eenmaal op mijn rekening staat, kan ik moeilijk geduld opbrengen om op een aanbieding te gaan wachten. Hoewel, nee vaak juist wel, maar het feit dat ik mijn kinderen hier blij mee maak (dochter zal verrast zijn als ze vrijdag terug komt van haar kampeerweek) gaf wel de doorslag. Nu durven ze eindelijk vrienden mee naar huis te nemen, we hadden een 19inch! Nee gekkigheid, maar als ik dat kleine teeveetje nu zie staan, schiet ik bijna in de lach. Dat deden sommige bezoekers ook de afgelopen jaren.
Nu de kast nog.. die steekt wat bleekjes af bij onze nieuwe aanwinst.

Met het voetballen is het overigens helemaal goed gekomen: de messi-outfit waar mijn neefje sinds 7u vanochtend al in gekleed ging, kon eindelijk worden gebruikt waar hij voor bedoeld is. Met mijn spierpijn gaat het minder.

Boodschappen: 5,- lunchbroodjes 6,- andere boodschappen 2,- parkeergeld 299,- tv

Advertenties

2 gedachtes over “mannendingen

  1. Tineke Hakkers zegt:

    Even een vraagje: misschien heb ik iets gemist, maar waar wonen jullie dan als het huis verhuurd is volgende week? Enne… heel veel plezier met je super-tv! 300 euri, dat is toch een koopje?

    Like

  2. Anne zegt:

    Heel scherp! Mijn kinderen zijn met hun vader naar Griekenland. Ik pas op het huis van mijn zus. Ja die tv, ik ben er blij mee hoor, nu weet ik waarom ik zo weinig tv keek..

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s