alles is er

image
Vanavond tijdens het eten had ik met mijn kinderen een gesprek over opvoeden. Behalve kritiek (duh) vonden ze het fijn dat ik ze vertrouw. Dat ze met een groep vrienden hier mogen komen terwijl ik een avond weg ben. Dat had ik een paar jaar gelden natuurlijk niet gedaan (je moet ook reëel zijn), maar als het even kan laat ik ze dingen zelfstandig doen. Omdat ik weet dat als je vertrouwen krijgt, je dat niet wil beschamen. En inderdaad, de tv is nog heel, ze hebben mijn wijn onaangebroken gelaten en ik heb (nog) niets van de buren gehoord.
Vertrouwen is ook: er van uit gaan dat je krijgt wat je nodig hebt. Ik weet niet meer of dat uit de happinez of de flow komt, maar een soort vertrouwen in het leven doet mij goed, letterlijk en figuurlijk. Zo heb ik me nooit zorgen gemaakt over geld. Wel eens onrustig gevoeld, laat ik eerlijk zijn, maar ik heb altijd het gevoel dat er genoeg voor me is. En inderdaad, het komt altijd goed, vaak door mijn eigen inspanningen, soms uit onverwachte hoek. Die zijn de leukste!
Zo had ik gisteren een kado gekocht voor een vriendin die net was verhuisd. Vanwege het noodweer kon ik niet naar dat ene leuke winkeltje in de stad, maar werd het de bloemenzaak op de hoek. Mijn oog viel gelijk op een mooie plant in dito vaas. Eigenlijk vond ik hem te duur, dus maakte ik nog een rondje door de winkel. Niets natuurlijk dat het haalde bij mijn eerste keus. Twijfeldetwijfel – maar nee, dit was hem echt en hij leek me perfect te passen in haar huis. En dan voel ik me niet schuldig, maar ben ik vooral blij met mijn aankoop, ook al is het voor iemand anders. Nu maar hopen dat ze niet al was overladen met planten. Gelukkig stond er, behalve een hoop bloemen, nog niets groens. En ze was er zichtbaar blij mee.
Mijn aankoop werd vandaag al gecompenseerd doordat iemand me, onverwacht en welgemeend (ik was ontroerd) wat briefjes toestopte. En nog een kadootje: ik vond een avocado in de achterbak. Kennelijk was die uit de boodschappentas van mijn schoonzusje (die met me meereed) gevallen. Thx L, lekker voor de lunch morgen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s