droog

Boodschappen doen met de auto! Dat gebeurt echt bijna nooit, alleen bij voor- en najaarsstormen en verjaardagen laat ik mijn trouwe fiets in de schuur staan. Voelt raar hoor, om in de auto te stappen voor slechts twee tassen met boodschappen. En toen ik de supermarkt uitliep voelde ik me ronduit lullig: de zon scheen..
Na een weekje weg houd ik niks meer bij; tijd om weer eens op te letten wat ik uitgeef. Een boodschappenbudget heb ik deze week niet bijgehouden. Daardoor heb ik de neiging om achteloos dingen waar ik zin in heb in mijn mandje te gooien: de nieuwste tonychocolonely (rabarbercrunch – viel tegen), een of andere instant-havermoutpap waarvan ik oprecht verbaasd was dat het bestond, een lekker biertje voor mezelf. Maandag begint de nieuwe week pas.
Maar wacht: waarom laat ik mijn week niet op zaterdag beginnen? Deze truc schoot me te binnen terwijl ik dit stukje in mijn hoofd aan het schrijven was. Een vriend vertelde laatst dat hij en zijn vrouw een huishoudportemonnee gekocht hadden. Op zaterdag pinden ze een vast bedrag voor de boodschappen en sindsdien lukt het hun om de uitgaven binnen de perken te houden. Dat van die huishoudknip wist ik wel, maar dat ze hun week op zaterdag lieten beginnen vond ik briljant. Ik zit namelijk bijna elke week over mijn budget: het teveel schrijf ik dan bij maandag op. Creatief boekhouden ja, maar uitzichtloos. Mijn zaterdagse boodschappen zijn anders (lees: chips en ander lekkers) dan die van een doordeweekse dag.

boodschappen: 21,50
kadootjes: 27

Advertenties

2 gedachtes over “droog

  1. Tineke Hakkers zegt:

    Het bevalt mij goed om de week op zaterdag te laten beginnen. Dan wordt ’t zuurkoolstamppot o.i.d. eten op donderdag en/of vrijdag, maar wel een glas wijn in het weekend. De laatste tijd neem ik in 1x voor 1 maand op en verdeel het in 4 porties plus nog een restbedragje.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s