sjoppen

image
Aan kleding en schoenen mag ik van mezelf maandelijks €40 besteden. In betere tijden is dat €50 of meer maar voor nu kan het prima. Er ligt namelijk van alles in mijn kast waar ik echt nog wel mee voor de dag kan komen. En het nodigt enorm uit tot creatief doen. Af en toe een pas-sessie levert leuke nieuwe combi’s op!
Mensen die al jaren op bijstandsniveau zitten benijd ik niet: op een gegeven moment zijn dingen versleten, gedateerd of ben je ze gewoon zat. En soms moet je iets vervangen, tenzij je er als een zwerver bij wilt lopen. Gelukkig zit ik niet op dat punt, hoewel genoeg hebben van een bepaald kledingstuk ook voor mij geldt. Soms al na een seizoen.. Heb ik wel een oplossing voor: naar de tweedehands kledingzaak brengen. Bij mij in de stad zijn er zelfs twee: je mooie spulletjes worden daar verkocht en een deel van de opbrengst gaat naar jou. Van mijn tegoed kan ik daar kleding kopen (zo heb ik dus meer te besteden dan mijn maandelijkse budget) of ik kies ervoor het te laten uitbetalen. Toen ik laatst geldnood zat heb ik dat opgelost door via de fair&share naar de supermarkt te gaan. Fijn dan zo’n spaarpotje.
Ook handig: kleding krijgen. Regelmatig krijg ik dingen van of via vriendinnen. Vind ik niet erg hoor als vrouwen aankomen en niet meer in hun jurkjes en jassen passen, kom maar door. (Is trouwens ook een vorm van besparen: niet aankomen of afvallen zodat je in dezelfde kleren blijft passen).
Verder doe ik mijn voordeel met een zus die aan topsport doet en om de paar jaar van sponsor wisselt. Zo moest vorig jaar alles van nike er uit, dus liggen die flitsende schoenen en shirtjes bij mij en mijn dochter in de kast. Haar huidige sponsor heeft ook leuk spul, nog even wachten.. Natuurlijk verpats ik niet alles wat ik niet meer aan wil. Diezelfde zus krijgt dan een broek van mij slechts een paar dagen per maand paste. En er gaat regelmatig (kinder)kleding over en weer, heerlijk om kleren van jaren terug bij je nichtjes terug te zien. En soms krijg ik een zak waarin spullen zitten die ik zelf ooit had weggegeven. Dan is de cirkel weer rond.
Vanochtend ben ik met mijn zus wezen shoppen. Dat wil zeggen, ik voor haar, als een soort personal shopper. Niet dat ik niets te besteden had – nog van twee maanden budget over- maar ik heb er veel lol in om een ander aan te kleden. Dat het sale was droeg ook bij aan de fun: 5 items voor €80,-! Konden we nog lekker thee drinken.

Uitgegeven: 11,50 eten in diverse winkels – 1,50 nonfood
In: weer een huurvergoeding van €7,50 (er zit al €65 in de garagespaarpot!)

Advertenties

Een gedachte over “sjoppen

  1. Tineke Hakkers zegt:

    Je log werkt aanstekelijk. Heb de kledingkast opgeruimd en kwam 2 overgooiers tegen, hartstikke leuk! Ken je dat nog: een overgooier? Waar kan ik mijn nette, maar voor mij niet meer leuke, kleding verkopen, hier in Kampen?

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s