saai

image
Komkommertijd, zo voelt de dag van vandaag. Kinderen een week de deur uit, alle tijd voor mezelf, boodschappenbudget van €70 voor mij alleen, geen hangende pubers op de bank. Maar ik vind t saai..
Het was ook zo’n dag waar je niet echt zin van krijgt. Blue monday zeg maar. Of cucumbertime (kennen ze dat in Engeland?). Van mij mogen die lieverds lekker hier komen, wat ze me ook kosten. Misschien ook maar goed dat het niet kan; de oudste is bij haar vader (die wil haar vast ook eens langer dan drie dagen achter elkaar in huis) en de jongste is op kamp. Het went vast wel. Morgen of vanavond al vermaak ik me waarschijnlijk prima met mijn volgeplande agenda.
Het is trouwens niet eens komkommertijd met al het nieuws over de Agreekment in de EU. Tzatzikitijd zou ik het dan noemen. Waar ik best eens een stukje over zou kunnen schrijven (de agreekment bedoel ik.) Over dat bezuinigen soms minder makkelijk is dan het lijkt. En dat schulden hebben niet altijd je eigen schuld is. Dat je wel je verantwoordelijkheid moet nemen. Dat anderen het beter weten maar de ins en outs niet kennen. Dat er meerdere waarheden zijn. En dat er iets bestaat als gedeelde verantwoordelijkheid. Net zoals bij het klimaatprobleem: in Europa kunnen we leuk bezig zijn met onze windmolens en zonnepanelen. Maar zolang we vervuilend geproduceerde, goedkope producten, uit Afrika en Azië halen zijn we niet handig bezig. Leuk voor onze economie, maar alleen op de korte termijn. De milieuproblemen krijgen we er uiteindelijk gratis bij. Een samenleving krijgt vroeg of laat de problemen die het verdient.
Hm, ik geloof dat ik een stukje geschreven heb over schuldenproblematiek.

Boodschappen: 15,50. Ik ging met een lege maag naar de supermarkt. Met chips, nootjes en koekjes kwam ik terug.. Leve de vakantie

Advertenties

2 gedachtes over “saai

  1. Tineke Hakkers zegt:

    saai is het hier ook. Zullen we morgen de voor- en nadelen van de komkommertijd incl. Griekse ontwikkelingen bespreken bij een Hema-4 uurtje? Misschien een beetje saai, maar wel met een mini-taartje voor 1 euro.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s