feest- en hoogtij

image

Maar vandaag: festival- en hoogzomertij.
Een typische gelegenheid om je geld er doorheen te jagen.. met A zit ik in de trein op weg naar een soort foodfestival. Waar ik een beetje mijn bedenkingen bij heb, want al dat hippe gedoe over eten vind ik nogal overdreven. Een pot nat: gelikte Engelse omschrijvingen of juist schijtlollige Hollandse namen, koks die meer kletsen dan koken en vooral: het moet zo nodig uit een aftandse camper komen. Warrom? En je betaalt je scheel voor de ‘ervaring’. Wat je achteraf meestal pas merkt, want lekkere drankjes hebben ze ook. Je hoort het al, ik heb er zin in. Dat worden de leukste feestjes – die waar je met de nodige scepsis heen gaat.
Waar mijn hart wel sneller van ging kloppen: de insect-food-camper! Laatst heb ik eens een buffalowormenburger gegeten (gewoon bij jumbo, idioot duur maar wel leuk om eens te proberen), was goed te doen trouwens. Vandaag laat ik me graag verrassen door iets anders insectigs. Zo herkenbaar mogelijk graag.
Nu ik nog niet gekozen heb uit 14 speciaalbieren, kan ik me voorbereiden op hoe ik mijn uitgaven binnen de perken ga houden. Om te beginnen: goed eten, gewoon een paar boterhammen of zo. Anders ga ik straks voor de bijl en heb ik aan een portie op lavastenen geroosterde sprinkhaan vast niet genoeg. Dan wil ik ook een asian snack uit een guerillarestaurant en epische quiches (ja zo omschreven ze het echt!).
Mijn ov-chipkaart laadt automatisch bij, die kosten laat ik buiten beschouwing. Er zit nog €46 in mijn portemonnee. Vind ik een dure grap voor een paar uur hapjes proeven. Als ik nou dat ene briefje van €20 thuis laat.. Mocht het een feest om nooit te vergeten worden, dan kan ik altijd nog pinnen.

Tot nu toe vandaag uitgegeven: 8,50 supermarkt €4,- hh artikelen

Advertenties