hoera

image
16 jaar moeder, lucky me! Dit keer zal ik geen berekening maken van wat dat allemaal gekost heeft.
Onbetaalbaar dus. Maar er moest natuurlijk wel een kado komen voor mijn zestienjarige meisje. Wat voor kado en voor hoeveel?
Met die laatste zal ik eens beginnen. Mijn gemiddelde bedrag is tegenwoordig €50. Soms wordt dat meer, omdat het kado in kwestie ook dagelijks nut heeft. Zoals een laptop. Dochter en ik gebruiken die ene nogal intensief (zoon heeft een Ipad van school), zeker nu mama blogt. Ook heeft mama geen zin meer in illegaal gedownloade popcorn-films met de gratis spam die je daar bij krijgt. Tijd dus om me te verdiepen in de laptop-wereld. De tweedehands welteverstaan, een nieuw exemplaar zit er dit jaar niet in. Samen met de papa (ja we geven het kado samen, dus minstens het dubbele van €50) naar de laptopjongens getogen. Viel ons tegen: bedrijfslaptops van 10 jaar oud, ze zagen er bejaard uit. Die laptops dan. En dat voor €200! Dikke doei. Zo’n ding heb ik zelf nog op zolder liggen. Eh, wacht even – idee!
Nou, je raadt het al, mijn laptop uit 2006 is nu gereset, windows7pro erop, enz. Voor €113,- da’s beter! Een laptoptas had ik ook nog – best handig bij deze puber van wie de motoriek nog in ontwikkeling is.. En ze was er blij mee! Als deze het nou twee jaar blijft doen, heb ik al een idee voor haar eindexamenkado.

uit -vandaag en gisteren: 24,50 aan boodschappen – 10,50 patat, ijs en parkeren
in: 47,50 van mywheels (laatst 2 dagen mijn auto verhuurd)

Advertenties

2 gedachtes over “hoera

  1. Tineke Hakkers zegt:

    Mij bevalt de tweedehands laptop via de ICT-Kringloop in Zwolle prima, ook ongeveer voor die prijs: 120 euro of zoiets, heel snel en je hoeft niks meer te installeren, dat is ook een enorm voordeel, vind ik.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s