restjes

image
Hèhè, de rust is weergekeerd na een drukke en geslaagde verjaar-dag.
Tijd om eens wat uit te rekenen.. en ja, dat vind ik best leuk: uit nieuwsgierigheid en om het gevoel van ‘scoren’ te hebben. Ik kick er best op, als ik zie wat ik met mijn geld kan doen. Als ik dan low budget inkoop, wil ik ook weten hoeveel monden ik er mee kan voeden.
Zoals ik al zei, met verjaardagsboodschappen kun je flink de mist ingaan. Omdat groot inkopen buiten je comfortzone ligt, neig je tot ‘vooruit dan maar’. T is niet mijn hobby moet ik zeggen: tellen hoeveel mensen er komen, wie er ongeveer mee blijven eten. Niks voor mij als je bedenkt dat ik ongeveer om de dag boodschappen doe omdat mijn langetermijngeheugen niet in staat is om voor een week in te slaan. Poeh, dan moet je zo nadenken.. Als ik nou ruimer in mijn budget had gezeten, zou er minder denkwerk aan vooraf zijn gegaan: gemak koop je. Maar goed, na drie supermarkten en de turk had ik al het voer wel in huis. Niet op een dag hoor. En zondagochtend heb ik de taart nog opgehaald bij een hobbybakker op de hoek van de straat (€15 voor 16 personen!).
Totaalbedrag: tateretaaa.. niet onder de €50, zoals ik had voorspeld maar €55. Daar heb ik echter niet alles van gebruikt: afbakbroden die nog ongeopend zijn, fruit, blikjes vis en ongeopende koek. Dan kom ik wel onder de 50 uit. En er is nog van alles over (halve kroppen sla, tomaten, pasta, ijsjes), hoewel dat niet idiot veel is (aardig ingeschat). Natuurlijk is mijn eigen voorraad ook aangesproken: koffie, thee, melk, kruiden, boter.. en dan kom ik weer boven de 50.
Nou ja, onmogelijk om uit te rekenen dus – maar ik heb een poging gedaan en laten we het er op houden dat het rond de 50 zit. Inclusief taart. Exclusief drank, chips en nootjes. Dus van dat geld heb ik 25 monden gevoed, waaronder 17 avondeters.
Ik had ook nog de soep en salade berekend. Of sla ik nu op hol? Eentje dan: erwtjessoep.
Een snel, makkelijk, goedkoop en lekker succesrecept: €2,20 voor ruim 2 liter soep. Men neme 2 zakken erwtjes (ah basic -0,59), bouillonblokjes, crème fraiche (0,89), mosterd, citroensap en honing om het op smaak te brengen. Klaar.
Okee ik stop, de couscoussalade met gerookte kip beschrijf ik wel bij het volgende feestje. Of laat ik aan foodbloggers over..

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s