Onbetaalbaar

image
Mooiste moment vandaag:
-niet de taart met sweet16auto erop
-niet het voetballen met vrienden en familie op het veldje
-niet de vensterbank vol kado’s
Maar de (lowbudget)aardbeiencreatie van zaterdag-bijbaantjecollega’s! Naast alle prachtige boeken, cd’s en beautyrommel was ik van de aardbeien-16 het meest ontroerd. Dat is pas sweetsixteen. Twee jongens die in de keuken de boel op bordjes gaan rangschikken, zo schattig! Daarmee maak je indruk op een moeder: deze jongens mogen mijn dochter thuis brengen..

Verjaardagen: ideale momenten om een hoop geld over de balk te smijten en je moetkunnen-mentaliteit tevoorschijn te halen. De afdeling drank en chips verzorgde de papa. Mijn taak was taart en avondeten en ja, k heb uren in de keuken staan zweten. Succesnummer: erwtjessoep – de zomerse lowbudgetvariant, ongeveer 1 euro per liter. Couscoussalade was ook geslaagd, dat wil zeggen op twee bakjes na (lunch voor mijn zussen morgen) opgegeten.
Morgen zal ik uitrekenen wat eea gekost heeft, ik schat minder dan €50. Het huis zit nog vol pubers (ik in de tuin) en mijn glas rosé vind ik nu iets belangrijker.
Oja, wat zo’n verjaardag ook kost: je eet en drinkt er altijd nog dagen van, het afterparty-effect zeg maar.

Advertenties