beloning

image
Waar beloon je een goed rapport mee? Een euro in het plastic hoesje? Mwah, dat is meer voor de opa’s en oma’s. En toen ze zes jaar waren en minder dan een euro zakgeld kregen. Na elk jaar weer hetzelfde saaie rapport (goedgoedgoed/8-8-8) begon mijn dochter twee jaar geleden met onderhandelen:
‘Mama, als ik op mn eindrapport gemiddeld een 7 komma nog wat sta, krijg ik dan een Ipod?’
Leuk geprobeerd lieverd, maar dat vind ik een nogal buitensporige beloning.
‘Meebetalen dan?’
Now we’re getting somewhere.

Hoeveel ik zou bijdragen weet ik al niet meer, want uiteindelijk kocht ze dat ding van haar eigen geld. Kon ik iets anders verzinnen. Zoals een verrassingsbezoek aan.. dr Fish. Zo’n aquarium waar je je voeten in hangt, die dan door visjes worden schoon geknabbeld. Ja, ik deed ook mee. Het was een lachwekkende ervaring!
Vorig jaar haalde ze haar streefcijfer ook. En bedacht ik een bezoek aan een nagelstudio. Nee, ik deed niet mee, geen dicht gekitte nagelriemen voor mij. Zij was er blij mee want twee dagen later speelde ze bruidsmeisje.
Prijzige beloningen ja, maar helemaal verdiend (en ik had het geld). Of het pedagogisch verantwoord is – geen idee – maar als mijn dochter daardoor net dat beetje meer geeft.. Ik rem haar ook wel eens af hoor, zoals laatst toen ze in plaats van naar het zwembad (t was een warme week) extra wilde gaan leren voor een vak waar ze al goed voor stond.
Mijn zoon heeft het nog niet geprobeerd. Hopen dat hij dit niet leest. Maar vanwege zijn schitterende cijferlijst én goede gedrag in de klas wist ik al waar ik hem blij mee zou maken: ijsjes all you can eat! Een stuk goedkoper dan nagels lakken. Ik deed 1 bolletje mee, hij 6! Waar hij nog steeds vol van zit. Heel wijs maakte hij de opmerking: ‘jij beloont toch nooit met eten?’ Eh nee nou, meestal gaat die regel op ja. Ze krijgen ook een euro als ze een tien halen voor een proefwerk.
Dit jaar ga ik maar eens downsizen -t zal wel moeten- dus voor volgende week ga ik eens een cheap surprise bedenken. Bekt best lekker, wordt vervolgd.

Uitgegeven: ijs 6,80 – heel veel boodschappen voor de verjaardag morgen – veel te warm om nu bonnetjes op te zoeken dus morgen de verjaardagsuitgaven + goedkope recepten op een rij.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s