van die dingen

image
Zo met de deur van de kelder open, bleef de temperatuur in huis beperkt tot 25,5*C. Al had ik een ventilator kunnen en willen kopen, dan waren ze waarschijnlijk uitverkocht geweest.
Fietsen was ook fijn trouwens, pas als je afstapt merk je hoe warm het is.

Van die dingen: dat je een boek verkoopt via bol.com en uit tien verzendmanieren moet kiezen. Eh, de bovenste maar. Sta ik bij de postNL-mevrouw te wachten op mn track&trace-code: ‘past het door de brievenbus?’ Eh nou, zonder proppen niet nee. ‘Dan wordt het 6,95’. Vaag bekroop me het gevoel dat het boek zelf minder waard was. En ik had het warm. Laat maar dus. Luiigheid. Thuis naar mn verkoopaccount gegaan, dan dan weer wel (dat doe je namelijk zittend) maar ik kon het nergens terugvinden. Hm, afwachten maar wat er wordt overgemaakt.
Met de huurtoeslag ook al gedoe. Over vorig jaar heb ik teveel ontvangen. Goed teken natuurlijk, maar ik was kennelijk niet scherp genoeg om tijdig door te geven dat ik er op vooruit was gegaan tov 2013. Terugbetalen dus (€671). Na drie keer de beschikking te hebben gelezen, begreep ik eindelijk dat ik op verschillende manieren kan terugbetalen:
1. meteen overmaken.
2. in termijnen
3. laten verrekenen met je huidige toeslagen.
Ziet er best overzichtelijk uit als ik het zo opschrijf, maar geloof me, het duurde even voordat ik het op een rijtje had. Ik wil mijn vakantiegeld er niet aan besteden – ik heb immers teveel ontvangen (dus boven mijn stand geleefd) en wil het eigenlijk verrekenen met wat ik nu heb. Waar ik alleen niet achter kom: wanneer wordt het dan verrekend? Met mijn toeslagen van deze maand? Dan ontvang ik in juli niets en zou ik toch mijn spaarrekening moeten aanspreken om rond te komen. Of verrekent de belastingdienst het in gedeelten? En hoeveel gedeelten dan?
Zucht, veel te warm voor dit soort dingen. Ik had ook kunnen bellen bedenk ik nu..

Nog even iets leuks om af te sluiten: die jobcoach-sollicitatie ga ik afblazen. Te vaag en vooral voordelig voor de werkgever: ik zou eerst zelf aquisitie moeten plegen en dan pas betaald krijgen. Koekoek.
Maar.. ik heb iets anders lopen. Een re-integratieproject waarover ik al een half jaar in gesprek ben. Eindelijk is er groen licht gegeven en in augustus gaan we praten over de invulling en mijn rol daarin. Ik ben na zo lang wachten nog heel afwachtend (eerst zien dan geloven) maar ik heb zomaar het gevoel dat het een succes wordt..

Voor 11,75 aan boodschappen gedaan (lekker veel fruit!)

Advertenties

Een gedachte over “van die dingen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s