spreadsheetschaamte

image
Mooi woord hè? Nee, niet van mezelf. Evenals formulierangst, dysgeldlexie, eurobijziendheid en pensioenpaniek. Niet echt sexy onderwerpen.. we stellen uit, hikken er tegen aan en schamen ons een beetje voor ons niet-precies-weten.
Over de spreadsheetsores: een van mijn zussen was zo dapper om gisteren met het excelletje (klinkt gezellig hè) aan de gang te gaan (te vinden onder ‘waarvan’). Ja, het regende en ze had echt niets anders te doen. Want zo verloopt dat hele proces: je hebt het vage gevoel dat je iets meer grip op je financiële situatie wil – dat gevoel verdwijnt net zo vlug als het gekomen is – je bent met belangrijke dingen in je leven bezig, zoals promotie maken, vakanties boeken en bier drinken – je leest ergens hoe je heel vlug en handig je financiële situatie kunt aanpakken: gelijk doen! (straks) – het kwam er niet van dus je zet het op je todo-lijstje – na een week staat het daar nog steeds – ach, als je het al zo lang niet hebt aangepakt kan het ook wel even wachten – als het belangrijk is komt er vanzelf een moment – je bent een half jaar verder – dit is echt iets om in de winterperiode aan te pakken – hee een handige excel op een blogsite – het regent – ik verveel me – het is te vroeg om de wijn open te trekken – nou vooruit – hm valt wel mee eigenlijk – leuk nu heb ik inzicht en een heel relaxed gevoel.
Herkenbaar? Of is jouw opsomming dubbel zo lang?
Mijn pensioenperikelen liggen al minstens 5 jaar te wachten in twee mappen, keurig bewaard, dat wel. Ik weet nog dat ik, toen ik tussen 2006 en 2011 studeerde, bedacht dat als ik klaar was en eindelijk tijd had, ik er een financieel vrouwtje of mannetje bij zou halen. Nee, die is hier nooit binnen geweest. Gelukkig ben ik door de tijd ingehaald en kun je online heel veel vinden. Maar doen.. (wordt vervolgd)

Els, dank voor je foto en complimenten voor het aanpakken van je excel-ellende!
In het kort haar ervaring: “veel werk om alles na te gaan – aan boodschappen geef ik meer uit dan gedacht.”
Wie volgt?

Advertenties

Een gedachte over “spreadsheetschaamte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s