droog

image
Elke week probeer ik iets over mijn vaste lasten te vertellen. Een week geleden waren de autokosten aan de beurt. Vandaag mijn energierekening: die is €12,- per maand. Mijn geschatte verbruik: 1299 kWh (gezinnen in dezelfde woonsituatie verbruiken 1506kWh). Niet veel dus – en daar ben ik best een beetje trots op.
Hoe ik dat doe? Door bv de was aan de lijn te hangen (ik heb niet eens een droger), dat scheelt bakken geld. Mijn zonnepanelen doen ook een flinke duit in het zakje. Op die twee bespaar ik denk ik het meeste. Oja, ik heb hoog en laag tarief. Wassen, stofzuigen en strijken doe ik daarom zoveel mogelijk in het weekend. s Nachts wassen gaat me te ver, in die herrie heb ik geen zin. Wel doe ik altijd ’s ochtends de was, ’s winters is dan de verwarming natuurlijk aan en in de zomer helpt de zon een handje mee. Wel binnenstebuiten ophangen, anders verkleurt het!
Verder zijn we een gemiddeld gezin lijkt me: laptop, 2 tablets, 3 telefoons. Hm, de waterkoker slurpt een hoop denk ik. Ik zou eens zo’n meetapparaatje moeten gebruiken..
Wil je je eigen energieverbruik vergelijken met dat van anderen? Klik op onderstaande link.
energieverbruik vergelijken met anderen

Vandaag over de markt gelopen: 5,70 voor twee dozen aardbeien en paprika – 3,90 bij de groenteboer (4 trostomaten, pondje kersen en 4 eieren) – 5,80 in de supermarkt, ik kon zelfs prosecco kopen en kwam precies uit met mijn weekbudget van €70,-. Proost!

Advertenties

2 gedachtes over “droog

  1. Kim zegt:

    Hai Anne,

    Heb je echt maar 12,- in de maand aan energielasten??? Datvis dus gas en elektriciteit, toch. Wij als gezin hebben 185,- . Dat is wel ruimer dan hoeft. Volgens Essent hoeven we maar 140 te betalen per mnd. Krijgen we aan het eind van het jaar wat trug. Maar goed, wat een groot verschil tussen jou en onze lasten!!! En ik droog ook mn was buiten. Zou het door die zonnepanelen komen?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s