verzekerheid

image
Zo ziet mijn administratie er uit. Superstrak is het niet maar ik kan alles vinden en daar gaat het om. De witte bak rechtsonder is de belangrijkste: polissen, declaraties, toeslagbeschikkingen.
Gisteren twitterde ik iets over de rechtsbijstandsverzekering. Dat je via je vakbond al verzekerd bent. Wist ik niet – heb m gelijk opgezegd! De rechtsbijstand dus.
Tijdens de cursus van afgelopen weken hadden we het natuurlijk ook over verzekeringen, daar moest ik me echt even op voorbereiden – ingewikkelde materie..
Zo dacht ik dat WA verplicht was, is niet het geval. Tegenwoordig heet het trouwens avp (aansprakelijkheidsverzekering particulieren). Niet opzeggen hoor, t is een goedkope verzekering, die je relatief vaak nodig hebt. Kind trapt bal door ruit, je stoot de ming-vaas van je tante omver, dat werk.
Een inboedelverzekering is eveneens niet verplicht, veel mensen hebben hem wel. Maar waarom? Daar hebben we een hele discussie over gehad. Wat voor risico’s neem je, wat is de waarde van je spullen, enz. Meestal krijg je de dagwaarde van je spulletjes vergoed, tenzij je een verzekering voor nieuwwaarde afsluit. Dus als je huis affikt, kan je nevernooitniet je inboedel vervangen. Misschien bij de kringloop ja, of je moet een dikke spaarrekening hebben. 10 jaar geleden hebben we brand gehad: schroei- en rookschade, slechts €2000 kregen we vergoed. Een beetje een schijnzekerheid dus..
Ik overweeg om hem op te zeggen, durf het eigenlijk niet goed. Als ik het doe heb ik wel een planB: nu kost het me ongeveer een tientje per maand. Dat bedrag zou ik dan sparen. En als ik die spaarpot niet aanspreek, hebben mijn kinderen misschien een erfenisje.

Uitgaven: 16,- vakbond – 4,10 natuurvoedingswinkel – 2,10 brood van de week – 6,- bijdrage ‘feestje’ dochter – 25,- theaterklas dochter (nu hopelijk echt de laatste termijn) – 15,90 supermarkt inclusief gft-afvalzakken tegen de fruitvliegjes.
7,50 kwam er vandaag binnen: maandag had ik mijn auto verhuurd – voor de garage-spaarpot!

Advertenties

2 gedachtes over “verzekerheid

  1. Tineke Hakkers zegt:

    Als je een laag inkomen hebt kun je ook via het juridisch loket een advocaat toegewezen krijgen en heb je geen vakbond of rechtsbijstandsverzekering nodig. De toevoeging (eigen bijdrage) is dan 145 euro, maar ook dat bedrag krijg je terug via de bijzondere bijstand. Daar kun je dus beter geen geld aan uitgeven.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s