auto

image
Waar doet ze het van, ze heeft zelfs een auto..
Tja, dat ding kost me €34 per maand (wat niet veel is) en dan heb ik er nog niet eens in gereden – hoewel hij zuinig rijdt. Ook over garagekosten hebben we het nog niet gehad. Of afschrijvingskosten (hoewel ik hem zou kunnen vervangen – afkloppen).
Overigens ben ik erg blij met dat ding, mijn fijne peugeootje. Ik vind dat ik hem nodig heb: mijn vader, broers, zussen, neefjes en nichtjes wonen in het westen van het land en ik ga graag naar hen toe. Natuurlijk zou ik de trein kunnen nemen maar dan ga ik toch niet makkelijk op een dag heen en weer. Geen idee eigenlijk wat dat zou kosten.
Ook voor de zaterdagse atletiekwedstrijden van mijn zoon (en andere zweterige pubers) doet hij dienst. De afgelopen jaren was hij voor mijn werk noodzakelijk: als coördinator thuisadministratie deed ik zo’n 60 intakes per jaar bij cliënten thuis (in de buitengebieden). En kreeg daar een vergoeding voor waar ik van kon afschrijven.
Boodschappen haal ik met de fiets. En oja, nu weet ik waarom ik niet voor een week insla! Omdat ik dan met de auto zou moeten. Zit niet in mn systeem..

Maar nu waar ik het van doe: ik verhuur mijn auto regelmatig.
In Nederland zijn verschillende verhuur-bemiddel-organisaties: mywheels (mijn favoriet) en snappcar zijn de clubs bij wie ik ingeschreven sta. Ze bemiddelen tussen auto-eigenaar en autovrager. Verzekering gedekt enz, supermakkelijk. Voor mij een manier om (een deel van) mijn kosten te dekken. Voor anderen een aantrekkelijke (want goedkoper dan huren bij autobedrijf) manier om auto te rijden. Iedereen blij.
Vanaf april heb ik € 84 verdiend met verhuren. Leuk toch?

autodelen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s