in

image
Omdat elke dag een stukje over mijn boodschappenpatroon vast gaat vervelen (mij wel), vandaag maar eens de andere kant van het verhaal: inkomsten.
€1718 is wat er gemiddeld inkomt bij mij. Gemiddeld ja, en daar zit m de ingewikkeldheid. Mijn WW-uitkering komt eens in de 4 weken – daar ga ik al. En de meesten die zo’n loonconstructie hebben (t zou verboden moeten worden). De ellende is dat je nooit overzicht hebt. Je ziet niet lekker duidelijk aan het eind van de maand dat je nog maar een x bedrag te besteden hebt. Nee, t is altijd puzzelen. Tenzij je al je gegevens in een excelletje stopt en dan ziet hoeveel je ‘vrij’ te besteden hebt. Als je je daar aan houdt tenminste ;). En dan nog is het niet altijd sluitend, want het is natuurlijk niet zo dat je dat bedrag in de eerste week er door heen kan jassen. Vaak moet je wachten tot bv de toeslagen binnen zijn voordat je weer verder kunt met je maand.
Reken maar dat er veel mensen in de problemen komen door deze onregelmatigheid (ik ben eigenlijk wel benieuwd of dit een onderwerp van gesprek is tussen uitkeringsinstanties en de wereld van de schuldhulpverlening).
Toeslagen: die komen netjes elke maand. Maar daarvan weet je niet precies of het het juiste bedrag is. Je toeslag voor januari kan anderhalf jaar later veel te veel blijken. Gelukkig kun je bij toeslagennl aangeven hoe je je loon inschat maar het blijft gokken. Ik zou er dus maar boven gaan zitten, terugkrijgen is leuker dan moeten bijbetalen..
Nou ja, alles gaat voorbij dus dit inkomen is tijdelijk. T is lang geleden dat ik zo krap zat en daarom zoek ik natuurlijk naar werk. Eh, al een half jaar ja. Ik verveel me (vandaar dit blog) en heb enorme zin om weer te doen waar ik goed in ben. Met een salaris uit loondienst (24 – 30 uur) zullen mijn toeslagen minder worden (de armoedeval) maar per saldo ga ik er op vooruit.
Om je een indruk te geven: ik wil werken als schuldhulpverlener, HRM-adviseur, re-integratieconsulent of jobcoach. Die richting op. Als ik maar kan puzzelen, matchen, verbinden, helicopteren en oprechte aandacht kan schenken aan de mensen met wie ik werk.

Nu op naar t festival. Mijn logees brachten zelfgemaakte vlierbloesemsiroop, mosterd en zelfgelegde eieren mee 😉

Advertenties
Geplaatst in: in

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s