kaa uu thee

Lekker dan. Zit ik hier de blije blogger uit te hangen die vindt dat ze het best aardig doet met wat ze heeft, stapelt de ene financiële misser zich op de andere. En dat in m’n eerste blogweek. Maar vooruit, ik heb wel wat om over te schrijven.
In de serie ‘grote missers’: krijg ik gister bericht van mijnoverheid (ja ook de jouwe). Definitieve berekening toeslagen 2014: of ik ff €671 teveel ontvangen huur- en zorgtoeslag wil terug betalen. Eh, nou liever niet. Maar ja, ook ik stink er dus in.. dacht dat ik mijn geschatte inkomsten wel in de smiezen had maar nee, dat krijg je als je inkomen van jaar tot jaar verschilt (meerdere contracten en werkgevers maken het er niet makkelijker op).
Wat ik mijn cursisten/deelnemers vaak aanraad: geef liever iets te veel op, dan heb je na een jaar een onverwachte spaarpot. Of geef aan dat je je toeslagen pas wilt ontvangen nadat je belastingaangifte gedaan hebt – mits je inkomen dat toelaat. Daar gaat m’n vakantiegeld..
Kleine missers: de stornering van de huur vorige week, mijn maximum vrij te besteden bedrag voor juni heb ik allang uitgegeven, ik sta rood en heb nog 7,50 in mn portemonnee voor deze week. En bij appie vanochtend waren mijn aardbeien een euro duurder dan maandag. Nou ja zeg, heb ik niet goed gekeken en de luie consument uitgehangen?
Gek genoeg lijdt mn humeur er niet onder :). Ik kan namelijk rood staan (500), ontvang maandag mijn toeslagen en heb een spaarrekening. Hoe zou dat zijn als je al jaren in de bijstand zit en je hebt niets achter de hand?

Mijn festival-weekend + logees gaat dus wel door: welkom A en Y!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s